Arckönyv

Szolgálati közlemény

Véleményt, észrevételt célszerű a Facebookon tenni mert a blog.hu kirekesztő a kommentelőkkel szemben.

Ezt olvasom:

Eötvös Károly: Utazások a Balaton körül
Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Tévé helyett tévé

Május 28.:
Doctor Who s6e6
Május 30.:
Trónok harca s1e7







Friss topikok

  • Timea Györky: Szia! Miért csináltad ezt ? (2021.08.31. 06:43) Reklámos
  • Funi: ez a poszt nem tűnik túl aktuálisnak, frissítést kérek. ha lehet, ne a sci-fi vonalon:P (2012.05.21. 14:55) Karácsonyosságok
  • Funi: Kézfeltart. Annál is (feltétlen 2 db "n"-nel és külön írva :P)inkább, mert ilyenek az én agyamon i... (2011.10.05. 22:58) Szorulásos múzsa
  • Lupus1988: Örömmel látom, hogy magával ragadott a levéltár látogatás! Szerintem jobb, mint a könyvtár, mert a... (2011.07.28. 15:08) Életérzés
  • Nyim: Hosszú történet volt, illetve még zajlik is, de legalább mostanában vannak már pozitív tapasztalat... (2011.07.10. 20:04) Technikai szünet

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Paff

2011.01.10. 17:17 Nyim

 Azt hiszem megvan a mai nap mélypontja és az ok, ami miatt inkább gyalogolok a bmv helyett:
Két 8 +/-2 éves gyerek fetrengett az alacsony padlós busznak azon a részén, ami az elülső kereket takarja és a kellemesnél hangosabban tárgyalta a legfrissebb M&Ms reklámot. Szegény, a média által agyhalottá tett kölykök. És még kegyetlenül városiak is, mivel nem tudták elképzelni, hogy mitől lesz a sárga a hó. Mert állítólag a sárga M&M egyszer ezt mondta. A srácok szerint nincs sárga hó. Pedig van. Igazából azon gondolkoztam, hogy a következő tíz évben előrébb jutnak egy az egyedfejlődésben, vagy megállnak itt a beszélő csimpánz szintjén. Ha a tévét nem száműzik az életükből. Nem fogják. Akkor nem jósolók boldog jövőt a környezetüknek. Aztán rázendítettek a szájban olvadó csoki vetkőzős dalára, ami felemelő pillanat volt. Majd azt bizonygatták, hogy a piros okosabb a sárgánál. Srácok rossz hír: nálatok is okosabb a piros M&M.


Ja és irigylem a problémáikat. 

9 komment

Címkék: agyfasz

A bejegyzés trackback címe:

https://nyim.blog.hu/api/trackback/id/tr12574604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lupus1988 2011.01.12. 12:32:59

8 plusz 2. Tíz évesen én sem a magfúzióról beszélgettem, hanem Balu kapitányról. Érdeklődnék kedves Nyim, hogy te 10évesen mit csináltál? Azért nem hiszem, hogy Engel-Kristó-Kubinyi szerzőhármas eposzát olvastad volna! 10évesen még a lába közti dolgokat sem fedezi fel. Tudom, ebbe bele fogsz kötni, hogy de mert a mai fiatalok bla-bla-bla. Ha belegondolsz kedves Nyim, azért mi is alakítottunk néha az albérletben, nem kicsit gyerekes dolgokat. Talán a két fent említett személyt vizsgáljuk meg újabb tíz év múlva és akkor mondjunk véleményt. SzVSz

Lupus1988 2011.01.12. 12:56:03

post scriptum: neked 10 évesen mik voltak a problémáid?

Nyim 2011.01.12. 19:20:43

1., Ha nem üvöltöznek és keltik a feltűnést maguk körül, akkor észre sem veszem őket. Nem így tettek.
2., 10 évesen Baluról beszéltem én is. Egyrészt. Másrészt tiltott filmeket néztem illegálisan (Alienek, Omen összes stb.)és kívülről megtanultuk a Jedi visszatér szövegét. Tehát nem egy reklám kötötte le a figyelmem.
3., Az, hogy ki mit csinál az albérletben az a saját dolga. Semmit olyat nem csináltam ami gyerekes avagy vállalhatatlan lett volna.

4., 10 évesen...harmadikos voltam. Legnagyobb problémámat a spanyol inkvizíciót meghazudtoló kőkeró matematika tanárnő volt. Meg talán a kosaraskártya vagy inkább már az hkk

Lupus1988 2011.01.12. 19:54:25

1. bejárós voltam világ életemben. Kisgyerekek velejárója, hogy hangos tőlük a busz, buszmegálló, iskola. Egyenes arányosan halkul az ember, minél idősebb lesz.

2. Nem volt videónk, nem ismertem 10évesen az Omen összest és Alien filmeket és nem a Jedi visszatér szövegét tanultam. Osztálytársaimmal fociztam, bicikliztem kibeszéltük amit láttunk/hallottunk. Az, hogy Omen-t, Valóvilágot vagy M&M reklámot beszélsz ki, nem a te/gyerekek/én hibád/hibája/hibám, egyszerűen lehet, nincs videójuk, netjük stb. Lehet mondani, hogy persze, ki az akinél nincs bekötve. Van sok ember. Ladányon ezért virágzik a könyvtár pl. Ezek ellenére nem hiszem, hogy egy utolsó nyomorult lennék. Nem tartom magam kiemelkedőnek és nem vagyok fennhéjazó egoista, de hülye sem. A kisgyerekek is felnőnek. Amúgy egy leendő pedagógusnak tudni illik, hogy nem ítélünk el senkit azért, ahogy viselkedik, főleg ismeretlenül. Lehet, hogy épp leengedték a fáradt gőzt (mert lehet így is, ahogy én hangosan kornyikálok az utcán [nem részegen], meg ugye ezernyi fontos szempont van a gyerekek fejlődésében. Te könyv és sci-fi környezetbe nőttél fel, ők tv környezetbe. Am nem tudhatod, hogy nem-e egy spektrum maraton után kapcsoltak át egy másik csatornára.

3. Minden nézőpont kérdése. De ez meg egy sablon szöveg. Lényeg: csak azért zavar, mert hallottad és bántja a világmegváltó éned. Attól még te is élienek és dzsediken élsz, ami szintén nem egy túl "valóságos" dolog. Ugyanolyan mese, mint egy M&M figura. hozzátenném, nem hiszem, hogy egy 10évesnek Alien filmek egészségesebbek lennének, mint vidámkodó M&M figurák!

4. felénk csupán 5. osztálytól volt történelem és előtte nem is hallottam inkvizícióról sem. Szar vagyok.

Nyim 2011.01.12. 20:45:11

1., Igazad van

2., Ha már az egyéb szabadidős tevékenységek is számítanak és nem csak azok, amik egy tévéhez köthetőek akkor belőlem épp versenyúszót próbáltak nevelni, kosárlabdáztam és az osztálytársakkal játszótéren ütöttük el az időt.
Hogy jön ide, hogy kinek mihez van hozzáférése? Nekik egyértelműen van a tévéhez és bármi mást elemezhettek volna hosszabban és nem kellett volna énekelniük sem. Igazából bármi más jobb lett volna, mint egy reklám elemezgetése és az azon agyalás melyik reklámfigurának magasabb az IQ-ja.

3. Valóban az. A butaság bántja a világmegváltó énem.
A hobbim és érdeklődési köröm nagy része a "nem valóságos" kategóriába tartozik, amit meglepő módon el tudok választani az élettől. Legalábbis nem próbálom meg megosztani minden szembejövővel, hogy éppen mit gondolok a legújabb sorozatom legújabb részéről.
És a valóságos-nem valóságos kérdés hogy jön ide?

4. Nálunk is, de azóta eltelt...várj...majdnem 15 év és a nagyon unszimpatikus néni képét - akivel szemben a gyomrom öklömnyi méretűre zsugorodott és legszívesebben bőgtem volna csak ha hozzám szólt - próbáltam valami olyan jelzővel leírni, ami sejteti a helyzet súlyát. (Ja és a turbó rágó papírját is meg kell említenem, csak az előbb kimaradt).

Lupus1988 2011.01.12. 21:19:43

2. Reklám elemzés hasonló munka, mint a filmkritikusoké. Ki tudja, lehet, hogy a jövő nagy kritikusai, mint Nyim úr! Ha reklámokról felnőttek beszélgetnek az mennyivel másabb, mintha gyerekek? A véleményükhöz lehet, hogy nincs ugyanannyi információjuk, de ugyanúgy alkothatnak. Am egyet értek, valóban a piros bogyó a leleményesebb. Erre több M&m reklám is bizonyosságot adott! Utána kellene nézni az "M&M story"-nak, ki tudja mit miért csináltak. Itt említeném meg, hogy elsőként a reklám idiótaságát kellene elemezni és azt, hogy valaki (felnőtt) azt mondta, hogy "igen, ez kell nekünk!"

3. Ne haragudj, de erre csak egy ilyet tudok dobni: "legszebb szó a tett". Világot nem a lehúzással, fikázással, hanem a felkarolással és útmutatással lehet elérni. Jelenleg így vélekedem. A valóság dolog pedig úgy jön, hogy a reklám jelen esetben egy animáció, tehát nem valós, ahogyan a sci-fi sem. És úgy jön ide, hogy a kettő nem különbözik egymástól csak formailag. Tartalmilag tartózkodnak a valóságtól. Tudom, star wars külön világ felépítve stb. de attól a lényegen nem változtat.

4. ezt a pontot nem értem hova fajult már. :)

Nyim 2011.01.12. 21:30:14

2. A reklám idegesítő, azokat akik rábólintottak valami kellemetlenül szilárd és lapos tárggyal kéne agyonverni. Ha ezen bármit tudsz elemezni: www.youtube.com/watch?v=vE9_QboJjSQ
A gyerekek meg nem elemezték, hanem üvöltve idézték a szöveget és lehülyézték a sárga mandm-set, mert állítólag egy korábbi reklámban azt mondta, hogy sárga a hó. Szerintük pedig nem létezik olyan. Szerintem meg igen. Én is csináltam már olyat.

3. És tenni is fogok a fiatalság neveléséért, ha oda jutok, egyelőre viszont szeretnék felháborodni rajtuk.
Jó az animáció és reklám tartózkodik a valóságtól (bár a legtöbb esetben a reklám-termék kapcsolat miatt ez azért elég ciki) de a témához továbbra sincs köze.

4. akkor ezt kilőhetjük

Lupus1988 2011.01.12. 22:57:15

2. A reklám. Mivel az édességek általában a gyermekeket célozzák meg így egyértelmű, hogy bugyutábbnak kell lennie. A reklámból kiderül, hogy valóban a piros az okosabb. Igazából, ha megfigyeled ugyanez a felállás van a rendes felnőtt filmekben is. Van a kis köpcös, aki okos és van a magas, belassult magamutogató, aki jóképű, játssza magát és buta. A leírtak a két karakterre vagyis nyalánkságra is igazak. Piros ráveszi sárgát a vetkőzésre és mikor már teljesen kivetkőzne mázruhájából akkor piros eltakarja a lencsét, hogy ne vegye sárga intim régióját. Ezzel is megóvva a fiatalságot az átvitt értelembe vett "mogyorótól". Maga az, hogy a mázruha alatt tényleg egy mogyoró van, ez adja a szlogen lényegét is. "M&M. Vidd haza a nevetést!". Mivel elsősorban gyerekek vannak megcélozva így túlzott értelmet sem kell keresni. De szerintem kevésbé idegesítő és butító, mint a lila tehén esete! Hozzátenném, hogy a Milka tehénnél is a szülő mutathatna gyermekének egy rendes tehénről képet. Tehát kedves szülőnek is el kellene magyaráznia pár dolgot. Amúgy megjegyzem, még mindig jobb, ha erről beszélget a két gyerek, vagy csak ismételgetik a szöveget, mintha káromkodnának és szexről, vérről beszélgetnének. Bár nyilván ezzel nem értesz egyet, mert ekkor Alien-t néztél.
Am sárga valóban hülye. És nincs sárga hó! Ebből következik pár dolog. egyik, hogy tudják: sárga hó csak akkor van, ha belehugyoznak, de nem sárgán hullik alá. Vagy nem hugyoznak a hóba és eszükbe sem jut ez az eshetőség. Illetve, hogy kedves Nyim többször hugyozott a hóba! :)

3. Nyim úrnak jó beszélőkéje van. Miért nem elegyedtél beszélgetésbe velük? Nem csak úgy tehetsz értük, hogyha megvan a státuszod. Erre kedves Lora lakótársunk jó példa. Nem belekeverni az ügybe, csak mint példa. (Csikket szedett fel egy kis srác az utcán mire adott neki egy szál cigit.)

Funi 2011.01.15. 16:24:17

Nahát, csak most látom, milyen jó vita kerekedett, csak egy picit szólnék bele én is.
Szóval, az édességekkel nem feltétlen a gyerekeket célozzák, talán több felnőtt fogyaszt édességet, mint gyerek (ne arányokat nézz, hanem a fogyasztók számát), a gyereknek meg anyu/apu/nagyiék veszik a cuccot, tehát ott is kétes. Egyébként kíváncsi lennék, eszébe jut-e anyunak/apunak/nagyiéknak, hogy van ám Dunakavics is, de ezt most hagyjuk... A lila tehén persze szintén marhaság, de annyiban vitatkoznék, hogy a szülő ne képeket mutogasson mindenre, hanem menjenek el valahova, ahol vannak állatok, ezek jellemzően olcsóbbak mondjuk egy vidámparknál, tehát a "drága" indokot kihagyhatjuk.
A beszélgetős résszel (3.)nagyjából egyetértek, de tartok tőle, hogy nem lett volna Nyim túl népszerű a srácoknál, ha valamilyen módon fel próbálta volna nyitni a szemüket. Ne legyen igazam:)
süti beállítások módosítása