Arckönyv

Szolgálati közlemény

Véleményt, észrevételt célszerű a Facebookon tenni mert a blog.hu kirekesztő a kommentelőkkel szemben.

Ezt olvasom:

Eötvös Károly: Utazások a Balaton körül
Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Tévé helyett tévé

Május 28.:
Doctor Who s6e6
Május 30.:
Trónok harca s1e7







Friss topikok

  • Timea Györky: Szia! Miért csináltad ezt ? (2021.08.31. 06:43) Reklámos
  • Funi: ez a poszt nem tűnik túl aktuálisnak, frissítést kérek. ha lehet, ne a sci-fi vonalon:P (2012.05.21. 14:55) Karácsonyosságok
  • Funi: Kézfeltart. Annál is (feltétlen 2 db "n"-nel és külön írva :P)inkább, mert ilyenek az én agyamon i... (2011.10.05. 22:58) Szorulásos múzsa
  • Lupus1988: Örömmel látom, hogy magával ragadott a levéltár látogatás! Szerintem jobb, mint a könyvtár, mert a... (2011.07.28. 15:08) Életérzés
  • Nyim: Hosszú történet volt, illetve még zajlik is, de legalább mostanában vannak már pozitív tapasztalat... (2011.07.10. 20:04) Technikai szünet

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Game of Thrones - második rész

2011.04.25. 22:27 Nyim

Sansa is a bitch.
Lehetne a mai rész jelmondata. És akkor el is érkeztünk az első eddigi egyetlen komoly problémámhoz a sorozattal kapcsolatban: nem derülnek ki Sansa motivációi. Egyelőre. Remélem később lesz egy párbeszéd, visszaemlékezés vagy bármi amiből kiderül, hogy Sansa a klasszikus lovagi történetekben él és jellemző módon gondolkodásmódja szerint a szépség egyenesen arányos a kiemelkedő emberi kvalitásokkal. A kis butus.
Egyébként nagy örömmel vettem észre, hogy változik a főcim, mivel a Szabad Városok helyett (ahol az első részben a Targaryen testvérek voltak) már Vaes Dothrak (a dothrakiak szent városa) rajzolódik ki.

Spoileresen a varázsszövegben:
Nos, a király és kísérete elindult Királyvár felé, Havas Jon pedig a falra. Bran nem tért magához, ezért Catelyn az eddig megtört Jont az indulás előtt még kegyetlenül kiosztja.
Danaerys fiatal kora miatt kevéssé gyakorlott az ágyban, így Drogónak nem sok választása van, bemegy és használja. Viszont a khaleesi (Danaerys titulusa) egyik szolgálólánya...khm...képzett, így egy gyorstalpalóban felkészítik a lepedőtornára. Drogó örül.
Joffrey (a trónörökös) hozza a formáját, agresszív, gerinctelen és meg van győződve arról, hogy származása miatt mindent lehet neki. Ennek eredménye: egy elkergetett és egy halott rémfarkas és egy felkoncolt közrendű fiú. Persze az igazságszolgáltatást Ned itt is a kezében tartja. Közben Brant meg akarják merényelni, mire Catelyn elindul figyelmeztetni férjét. Titokban. Jon és Tyrion megérkezik a falhoz.

Engedettsék meg nekem, hogy a Tolkien-szakértőkhöz hasonlóan én is belehallucináljak dolgokat a regénybe/filmbe, ami nincs is benne. Valamint egyúttal hadd nézzem le ugyanezeket a szakértőket: a fantasy nem az a műfaj, ahol a szerző utalni/elemezni/kritizálni akar, ne adj isten felhívni a figyelmet egy égető társadalmi problémára. Nem. Az a science-fiction. Egyébként ha a tolkienisták vették volna a fáradtságot és elolvassák az előszóba papírra vetett figyelmeztetést akkor egy csomó időt megspóroltak volna maguknak. És megmentettek volna egy csomó fát is a kivágástól.
Szóval, hogy erőszakot tegyek én is: úgy vélem Danaerys szolgálólánya, akit 9 évesen eladtak egy bordélyba a harmadik világbeli gyermekkereskedelemre és prostitúcióra akarja felhívni a figyelmet. Egyértelműen benne van, a lány egzotikus megjelenésű (kicsit arab jelleggel) és persze gyerek volt az elmondása szerint.

Amúgy meg itt tartunk a könyvben:

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat trónok harca

A bejegyzés trackback címe:

https://nyim.blog.hu/api/trackback/id/tr72853792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása