River Cottage ősszel a legszebb (legalábbis a Spektrum szerint, de cáfolni nem tudom, úgyhogy kénytelen vagyok elhinni) főleg, hogy a temetőkertben a nagyközönség számára is hozzáférhető zöldségek teremnek.
Viszont nem a közösségi kertek a lényegesek ebből, hanem a recept:
- póréhagyma
- kakukkfű
- lestyánka
- krumpli
- némi tej és vaj
Muszáj vagyok lekörmölni, mert egy héten belül megerősítés hiányába egyszerűen kihullana a fejemből. A lényeg, hogy a zöldséget apróra vágjuk, a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Közben a krumplit felvágjuk, vízbe dobjuk és hagyjuk magába főni. A megpuhult krumpliról leöntjük a víz nagyját, hozzácsapjuk a tejet és vajat (csak érzéssel) nem elfelejtve a póréhagymát és az egymással jól együttműködő, ezáltal erőteljes ízt adó kakukkfű és lestyánka párost. Elvileg a tej és vaj segít valami csekély mennyiségű szósszá összeállni.
Azt hiszem többször kéne gasztródokut nézni.