Arckönyv

Szolgálati közlemény

Véleményt, észrevételt célszerű a Facebookon tenni mert a blog.hu kirekesztő a kommentelőkkel szemben.

Ezt olvasom:

Eötvös Károly: Utazások a Balaton körül
Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Tévé helyett tévé

Május 28.:
Doctor Who s6e6
Május 30.:
Trónok harca s1e7







Friss topikok

  • Timea Györky: Szia! Miért csináltad ezt ? (2021.08.31. 06:43) Reklámos
  • Funi: ez a poszt nem tűnik túl aktuálisnak, frissítést kérek. ha lehet, ne a sci-fi vonalon:P (2012.05.21. 14:55) Karácsonyosságok
  • Funi: Kézfeltart. Annál is (feltétlen 2 db "n"-nel és külön írva :P)inkább, mert ilyenek az én agyamon i... (2011.10.05. 22:58) Szorulásos múzsa
  • Lupus1988: Örömmel látom, hogy magával ragadott a levéltár látogatás! Szerintem jobb, mint a könyvtár, mert a... (2011.07.28. 15:08) Életérzés
  • Nyim: Hosszú történet volt, illetve még zajlik is, de legalább mostanában vannak már pozitív tapasztalat... (2011.07.10. 20:04) Technikai szünet

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mozizó: Harry Potter és a halál ereklyéi, part II.

2011.07.21. 12:00 Nyim

Következzen alább a szétszórt és rendezetlen véleményem/kritikám az utolsó filmről, aki nem akar spoilerbe botlani, az most forduljon vissza.

 
Miért van az, hogy minden regényfeldolgozásból csak egy dolgot hagynak ki? Ez pedig nem más, mint a józan ész.
Gondolok itt arra, hogy a regényben a fiatalkorú tanulókat kimenekítették Aberforth kocsmáján keresztül, persze akkor kevesebb sikító-visítozó tanulót mutathatott volna a kamera (a másik hasonlóan átgondolatlan és hiányos film a Gyűrűk Ura: A király visszatér volt). Ugyanekkor kimaradt a könyv egyik legsúlyosabb jelenete, mikor a Lumpslucknak és a Mardekárosoknak választási lehetőséget kínálnak: Voldemort vagy az Iskola.
Iskoláról jut eszembe: nem feltétlenül csak úgy lehet ábrázolni egy elnyomó rendszert, hogy Hitlerjugend tábornak álcázzuk a Hogwartsot, ahol a diákok a nap nagyobbik részében négyzetrácsba rendeződve menetgyakorlatoznak a lépcsőkön.
Ha már ennyire benne vagyok a hiányosságok felsorolásában, akkor vegyük sorra: Hagrid öccse, a kentaurok, a szellemek, a Weasley lány vitája a szülőkkel, Lupin és Tonks vitája a szülői felelősségről, az ellenállás rádiója (igaz ez előző rész), Lupin és Harry vitája (dettó előző rész).
Továbbá a hogwartsi csata lehetett volna kicsit lassabb és szétszórtabb a kastély folyosóin, az egyórás tűzszünetben pedig jóban elrendezhették volna az ebédlőt. Szerintem.
A másik nagy kár, hogy a mellékszereplők: Alan Rickman, Michael Gambon, Gary Oldman, David Thewlis kisujjaiban külön-külön több színészi kvalitás rejtőzik, mint a három főszereplőben együtt, de mégis alig-alig kapnak játékidőt. Ezzel szemben viszont van rengeteg lassított főszereplő pillanat megfejelve annyi cgi-al, hogy az inkább gyomorforgató, mint látványos.
A zene pedig helyenként meglepően jó volt (persze követte a zsánert: szomorú magányos hang énekel valamit és mögötte minimális hangszerelést) nem is csodálkozom azon, hogy nem John Williams írta.

A film vége pedig: csak a pocakos és kopaszodó Ron és a szakállas Malfoy volt az, aki egy kicsit is meggyőzően hozta a figurát.

Norbert szerint: Nagy bajban van aki nem olvasta az összes könyvet mert ugyanazon baja van ennek is mint az összes Potternek Főnix rendjével kezdődően (vagyis amióta egy és ugyanazon ember rendezi őket)- laikus szemmel egy eszeveszett katyvasz ami nem áll össze, vagy nem történik semmi (de tényleg SEMMI- félvér herceg, csak 70%-ban semmi halál ereklyéi 1) vagy ha igen akkor kurvára nem érted (Főnix rendje, meg ez).
Pár pozitívum: ez az epizód lett a legélvezhetőbb, legalábbis a Yates érából. Vége a sorozatnak. Az Azkabani foglyot mindig újra lehet nézni!

Szólj hozzá!

Címkék: mozizo

A bejegyzés trackback címe:

https://nyim.blog.hu/api/trackback/id/tr793085969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása