Arckönyv

Szolgálati közlemény

Véleményt, észrevételt célszerű a Facebookon tenni mert a blog.hu kirekesztő a kommentelőkkel szemben.

Ezt olvasom:

Eötvös Károly: Utazások a Balaton körül
Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Tévé helyett tévé

Május 28.:
Doctor Who s6e6
Május 30.:
Trónok harca s1e7







Friss topikok

  • Timea Györky: Szia! Miért csináltad ezt ? (2021.08.31. 06:43) Reklámos
  • Funi: ez a poszt nem tűnik túl aktuálisnak, frissítést kérek. ha lehet, ne a sci-fi vonalon:P (2012.05.21. 14:55) Karácsonyosságok
  • Funi: Kézfeltart. Annál is (feltétlen 2 db "n"-nel és külön írva :P)inkább, mert ilyenek az én agyamon i... (2011.10.05. 22:58) Szorulásos múzsa
  • Lupus1988: Örömmel látom, hogy magával ragadott a levéltár látogatás! Szerintem jobb, mint a könyvtár, mert a... (2011.07.28. 15:08) Életérzés
  • Nyim: Hosszú történet volt, illetve még zajlik is, de legalább mostanában vannak már pozitív tapasztalat... (2011.07.10. 20:04) Technikai szünet

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Álomcsapda: a Földön nem él ilyen

2011.04.24. 10:49 Nyim

Nem akartam álomblogot csinálni, de tegnap óta idegesít egy kérdés, ami álmomban merült fel: Vajon egy alienekkel telezsúfolt városban hogy biztonságosabb közlekedni? Olyan részen keresztül, ahol sok ember van és akkor a tömegben biztonságosabb mert majd mást kapnak el vagy egy kihalt részen, ahol bár magányos a zsákmány, de épp ezért kisebb eséllyel fordul elő alien?
Ha már itt tartunk akkor mi volt előbb az alien vagy a facehugger tojás?

Egyébként az egész kérdés úgy merült fel, hogy péntekről szombatra a következőt álmodtam (és a nap tanulsága, hogy közvetlenül alvás előtt nem szabad olaszt enni):
Közelebbről nem behatárolható településen tartózkodom, és a tévében bemondják gáz van, mire kinézek az ablakon és a tetőn alienek ugrabugrálnak, az utcán meg emberek halnak meg. A döntés egyszerű volt: el innen gyorsan. Minden bizonnyal képességeimet túlértékelve gond nélkül kijutottam a városból, de a vonaton valahogy kiderült, hogy E. betű a településen lézeng valahol. Rögtön telefon (igen álmomban tudom, hol a telefonom) és persze kiderül, hogy igen. E. betű ott van, természettudományos környezetben, és nem tud semmiről (kevéssé meglepő módon, de a való életben már fejlődik!). Közöltem, hogy van egy kisebb probléma és bitang gyorsan el kéne jönnie onnan. Valami túlzásba vitt lovagi ösztön miatt persze azonnal visszafordultam és a település szélén állva kezdtem gondolkodni azon, hogy merre tovább. Jobbra emberek menekültek (és haltak), míg balra sehol senki. Viszont mielőtt döntésre jutottam volna..csörgött az óra és mehettem dolgozni.

Amúgy, ha már így közepébe csaptam: tudtátok hogy Európában és az USÁ-ban voltak Giger kocsmák? H. R. Giger volt, aki az idegenek külsejét tervezte, mellesleg Necronomicon illusztrációkat készített és pszicho feje van. Ja és svájci.
Szóval úgy húsz éve a világ pár pontján berendeztek néhány vendéglátóhelyet, ilyen módon:

Elvileg már csak a svácji működik, a többit bezárták. Csatakrészegen mondjuk nem tudom mit haluzhat be az ember mondjuk egy ilyen berendezés közepén, de talán ez magyarázza az üzleti modell sikertelenségét.

Fun fact: Az Alien 1979-ben csak azért készülhetett el, mert nagy siker volt a Star Wars és a hype-ot ki akarta használni a 20th Century Fox és nem volt kéznél más sci-fi történet. Azonban még így is nehéz volt keresztülvinni a filmet, mivel a studió döntéshozói boldog sci-fit szerettek volna.

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb alien álomcsapda

A bejegyzés trackback címe:

https://nyim.blog.hu/api/trackback/id/tr452851381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása